1:1 stembevrijding

Ruimte voor jouw stem in je zwangerschap en baren
Jouw stem als poort van expressie

Rauw, wild, luid, hummend, precies
zoals jouw lichaam dat voelt.

Voorbij alle laagjes, zingt onze ziel haar lied. In de soefitraditie wordt gezegd: ‘wij zijn in het begin van ons leven gescheiden geraakt van onze bron.’ Bij deze zin gaan mijn gedachten naar het moment zo’n drie maanden na conceptie, het moment dat we landen in een lichaam, dat onze ziel een lichaam aanneemt en we vanuit het spirituele naar het materiële reizen. Dit is zo’n grootse transitie om bij stil te staan. We nemen een lichaam aan in deze wereld, een lichaam die voelt en ons laat voelen, die expressie geeft en ook beperkingen heeft. Op dat moment worden we gescheiden van onze bron (hoewel kinderen nog zo lang in verbinding kunnen blijven met het spirituele in hen) en wordt onze persoonlijkheid gevormd. We beginnen te voelen en ontvangen patronen en generationele trauma’s door via het dna en boodschappen en imprints via de navelstreng/levenskoord. De wereld bestaat uit trilling, wij komen samen door voelbare trillingen en wanneer we ons uiten met ons lichaam is onze trilling hoorbaar. Doordat we een lichaam hebben aangenomen, kunnen we elkaars lied horen en voelen. Een lichaam dat ons expressie laat geven aan onze innerlijke wereld. Het lied in jou, jouw levenslied, jouw baringslied, jouw verlangen, je wanhoop en je gemis. Wanneer we zingen, laten we ons lichaam spreken, dan laten we onze ziel zingen en verbinden we met onze natuur en onze bron. Dat wie we werkelijk zijn voorbij alle laagjes van aangeleerd, aangeboren, verwacht en opgelegd. Wat blijft er over wanneer we al die laagjes weg pellen? Wanneer we brullen in overgave, het uitroepen in de wanhoop en gieren van de vreugde… ik denk puurheid, ik voel schoonheid, vuur, vrijheid en kracht. Bij elke brul, roep en gierende lach een stukje meer.

En om dat te mogen meemaken, om getuigen te mogen zijn van een zwangere vrouw die een laagje dieper klinkt en voelt dit ben ik en ik klink mijn ruimte… dan trilt de aarde en juichen vrouwen over de hele wereld.

Waarom je stem onderdeel is van
zwangerschap en baren

Stem

De stem en het bekken zijn verbonden met elkaar door diepe lagen van weefsel, zenuwen, familie verhalen en opgeslagen ervaringen. Ruimte en toestemming geven aan de stem, brengt ontspanning en vrijheid in het bekken. De stem is fysiek, emotioneel en spiritueel verbonden met het bekken en haar krachtige vermogen om zich te openen voor een baring.

Vrijheid rond de stem, en je veilig voelen bij geluid maken, is helpend tijdens een geboorte. Al het geluid wat komt vanuit release/ontspanning/loslaten, maakt dat het lichaam kan openen. Zingen, nurrieen of brullen, wat het lichaam ook aangeeft, zij laat oxytocine stomen en laat het lichaam van binnenuit ontspannen om te baren in vrijheid.

HArt

Je stem ligt geworteld in jouw hart, daar waar jouw waarheid en herinneringen liggen. Werken met onze stem brengt vreugde, verbinding, ontspanning van binnen uit, en laat warme golven van liefde, en vrijheid stromen.
Wanneer je je waarheid in vrijheid omarmt, ontspannen je lijf, je keel en je bekkenbodem. Expressie en ruimte geven aan het hart, is je eigen ziel omarmen, het is je ruimte innemen als mens, als vrouw en als moeder.
Het ritme van jouw hart en de trillingen van jouw stem zijn de eerste herinneringen van jouw kindje. Zij vormen samen de brug van de binnen wereld van jouw baarmoeder naar de buiten wereld.

Baarmoeder

Je bekken waar jouw wijze baarmoeder in rust en zij die leven draagt, je hart waar jouw dromen branden en jouw liefde stroomt, en je stem die jouw waarheid en wijsheid uit in klank en spreken;
Zij mogen alle zachtheid ontvangen, om gevoeld te worden, om gevoed te worden, om te klinken in vrijheid! Om te landen in het lichaam, in waarheid en vertrouwen.

Alle elementen die nodig zijn om jouw kindje te baren, zijn aanwezig in jou.
De stem, het hart en het bekken zijn één, en in de diepe meest bijzondere transformatie van geboorte, alle drie nodig om te baren in vrijheid en verbinding.

Voor wie is stembevrijding en stemwerk?

Hoor jij de roep?
Zingend vanuit de diepte van je botten, vanuit de wateren in je buik, vanuit de planten om je heen en de vrouwen die jou voorgingen?
Hoor jij de roep van jouw stem in deze reis naar moederschap?
Hoor je het klinken van jouw wijsheid en diepste verlangen?

Dan verwelkom ik jou lieve vrouw. Mijn stem kan niet wachten om die van jou te ontmoeten in al haar waarheid. En om jou te mogen herinneren aan de Birthing Voice, die aanwezig is in jou.

Woorden van andere vrouwen

"Dank je wel voor je openheid, oordeelloosheid
en kundigheid. Heel bijzonder hoe je dit doet, en tegelijk zo heerlijk in het hier en nu, geaard. Het heeft me zeker geholpen straks meer geopend mijn bevalling in te gaan."

-A

“Ze heeft de gave de gave vrouwen mee te nemen hun eigen stem te laten vinden en durven gebruiken. Ik kan jou en je kindje in je buik dit
echt van harte aanbevelen."

Saksia Schipper | Geboorte werker

"Elenne creëert met haar hele aanwezigheid een veilige bedding, waarin ik me volledig op mijn
gemak voelde om te ontdekken en gehoor te geven aan mijn stem.”

-S.
Lieve vrouw, jou stem is nodig in deze grootse transitie naar moederschap. Zij is de diepste expressie van jezelf. En zij mag alle ruimte krijgen om gehoord te worden: in jouw wensen, je grenzen, je zingen en brullen. Zij is je expressie naar de buitenwereld tijdens je zwangerschapsreis en de meest natuurlijke medicijn om je lichaam te openen voor geboorte.
Tijdens een 1:1 sessie of traject werken we met dat wat klopt voor jou in je reis met je stem: stem meditatie, geleide meditatie, womb wisdom, drum en zang meditatie, ancient songs, womb-heart-voice connecting of verbinden met jouw oerbrul. We volgen jouw lichaam en haar expressie, zij weet.

Voel je welkom om contact op te nemen zodat we samen kunnen voelen wat fijn voelt voor jou.