The womb-heart-voice journey

Jouw stem klinkt je kindje de aarde op

Jouw stem is een medicijn

Voel je dat…
er zoveel op je af komt tijdens je zwangerschap, dat je soms niet meer weet wat van jou is of wat de verwachting van buitenaf is? Merk je dat wanneer je contact maakt met je innerlijke stem en je je wensen hoort, dat je het moeilijk vind om deze uit te spreken?
Ben je gewend geraakt om je aan te passen, slik je woorden in of drukt er een brok in je keel?
Hoor je vaak stemmetjes die je zeggen dat je ‘te veel’ bent, of ‘te luid’?
Hou je je in, in jouw volheid of grootsheid? Of misschien krijg je vaak gespiegeld dat je stem te zacht is, en je je wel meer mag laten horen.
Verlang je naar vrijheid rond je stem? Voel je dat jouw stem waarde heeft tijdens jouw zwangerschap en baren, maar dat het spannend is om je te laten horen?

Hoe kan ik mij vrij en veilig voelen in expressie?

Door ruimte te geven aan dat wat zich wil laten zien
De reis van jouw stem horen en erkennen in liefde
Haar diepe werking doorvoelen
Een veilige plek vinden om met haar te zitten in haar grote volheid en zachte kwetsbaarheid
Haar laten klinken op haar manier en in haar eigen tijd
Samen komen met andere vrouwen om te verbinden en je te verwonderen

Wat is ‘the womb-heart-voice journey’?

Een gezamenlijke reis waarin we de stem inzetten als helend medicijn om te openen en expressie te geven aan wat er beweegt in jou. De stem betrekken in jouw zwangerschaps reis maakt dat je steeds weer terug kan naar jouw waarheid en je wijze lichaam dat spreekt. Zij is de expressie van je intuïtie naar de buitenwereld. Wanneer je je vrij voelt om te klinken, kun je zakken in je eigenheid en kracht.

Gedurende je zwangerschap geven we ruimte aan jouw authentieke geluid met stem meditatie, zachte lichaamsoefeningen, prachtige liederen en vrije expressie.

We werken voorbij blokkades rond de stem, de aangeleerde patronen en aannames die meegekomen zijn vanuit jouw vrouwenlijn. We bewegen door thema’s heen die je laten aarden in de kostbaarheid van jouw lichaam en die je doen verwonderen over de kracht van jouw lijf, en de kostbaarheid van jouw waarheid. Zodat je steeds een laagje dieper jouw lichaam kunt bewonen en stem kan geven aan jouw diepe zelf, in je leven en in je baren.

De stem is een krachtig medicijn om te voelen en je lichaam te openen. De vibraties van je stem trillen helende klanken en masseren je van binnenuit. Alle klanken die ontspannen en vrij voelen rond je kaak en keel, maken dat je bekken en yoni vrij en ontspannen mee bewegen. Zij voelen en bewegen samen. Met jouw vrije geluid breng je heling dwars door aangeleerde restricties heen en steeds een stukje verder voorbij geboorte patronen. Jouw stem is de expressie van leven. En vrouw, jij bent de poort naar leven. Jouw birthing voice klinkt je kindje de wereld op, rauw, wild, luid, hummend, precies zoals jouw lichaam dat voelt.

Voor wie is de my birthing voice journey?

Voor de vrouw die verlangt naar baren in vertrouwen en eigenheid

Naar vrijheid voelen rond haar stem en bewegen voorbij aangeleerde conditioneringen en restricties

Voor de vrouw die gelooft in de magie van samenkomen in een cirkel met vrouwen

Die in klank en zang wil verbinden met het zieltje dat in haar groeit

Voor de vrouw die haar waarheid wilt belichamen, in haar spreken, klinken en bewegen. Zonder schaamte, terughoudendheid of twijfel
Die weet dat haar stem een reis heeft gemaakt en dat dit kindje van haar vraagt dat zij gehoord wordt
Voor de vrouw die voelt dat haar stem brullen wil, in volle overgave en vertrouwen, om haar kindje de aarde op te klinken

Thema’s

Mijn authentieke stem – expressie

Workshop 1: zondag 8 september

Voor de eerste workshop zullen we elkaar telefonisch ontmoeten voor een intake gesprek. Hierin is ruimte om te voelen hoe jouw relatie met je stem nu is en wat de verhalen rond jouw stem zijn.
Op deze dag ontmoeten we elkaar en maken verbinding met de verhalen die we meedragen in ons lichaam. Verhalen van vrouwen voor ons die onze patronen, aannames en diep geworteld geloof over de stem van de vrouw mede hebben gevormd. We danken en eren onze voormoeders en maken contact met ons eigen pad waarin deze mee geboren aannames onze kracht mogen worden.

Mijn verbindende hart – vertrouwen

Workshop 2: zondag 22 september

Je hart laat bloed stromen naar je kindje en is de gevende plek die de diepste liefde voelt. Toen jouw hart begon te kloppen was jouw gevoel er al, zij stroomde warmte en het eerste leven door jouw voelende lijf. Zij is de plek waar diepe emoties voelbaar zijn, diepe angsten en de plek die ons verlangen draagt. Op deze dag gaan we met de stem naar het hart. We zullen expressie geven aan dat wat voelbaar is in het hart gebied om daar verzachting en warmte te brengen. We verwelkomen je kwetsbaarheid en geven ruimte aan jouw lied zodat jij dieper kunt zakken in vertrouwen.

Mijn wijze baarmoeder – intuïtie

Workshop 3: zondag 13 oktober

Tijdens deze dag neem ik jou en je gekozen geboorte partner (je man/je vrouw/je moeder/je liefste maatje; degene die er voor jou is op jullie geboorte dag.) mee op een reis waarin jullie lichamen en expressie leidend zijn. We onderzoeken de rol van jouw geboorte partner, de protector of the birth space, degene die jou met zijn/haar stem en aanraking bemoedigen en bekrachtigen kan. Jouw innerlijke stem zal spreken, jouw oerkracht zal klinken en jouw intuïtie zal stralen in al haar wijsheid. Jouw wijze baarmoeder zij weet en voelt wat deze transformatie betekent en wat nodig is om dit kindje op de wereld te zetten.

Womb-heart-voice =
my birthing voice

Workshop 4: zondag 27 oktober

Op deze dag wordt jouw lichaam verzorgd en gedragen met holistische massage. We gaan samen in ritueel om jouw lichaam te eren en te danken voor de geboorte die komen gaat. In visualisatie, stemwerk en schrijven krijgt jouw baring een stem, en jouw baringslied zal ontstaan. In verbinding zullen we haar zingen zodat jij je gedragen en bekrachtigd voelt. Jouw baringslied zal na deze dag met je mee bewegen naar de geboorte dag toe. Zij kan dienen als jouw herinnering en als een welkoms lied waarmee je je kindje naar je toe zingt. Op deze dag komen we samen om het wonder van geboorte en leven te vieren en te bezingen.

Een-op-een
stemwerk sessie

Op eigen gekozen momenten

Tijdens deze journey kun je er voor kiezen om naast de gezamenlijk workshops ook 1-op-1 te ontmoeten. Op deze momenten verdiepen we verder in waar jouw verlangen ligt. We voelen wat nodig is voor jou in jouw proces en op jouw reis. Dit kan vanuit een eigen wens komen of vanuit iets wat boven is gekomen is tijdens de oefeningen thuis, bij je journalen of bij een van de workshop dagen. Of misschien is er iets dat ontstaat in het moment. Je lichaam is wijs en zal boven laten komen wat aandacht vraagt. Tijdens de 1-op-1 sessies volgen we jouw impuls.

Welkomsritueel –
sluitingsceremonie

Op een eigen gekozen moment

Een eigen gekozen dag na de geboorte. Op deze dag komen we bij jou thuis. Dit kan zijn na jullie 40-dagen postpartum tijd, maar het kan ook maanden later zijn. Wanneer je voelt dat je de tijd van dragen en baren wilt afsluiten. We verwelkomen je kindje met babymassage en zang. We geven aandacht aan de reis die je kindje heeft afgelegd en brengen herinneringen terug van uit de baarmoeder met de klanken die we brengen. Een sluitingsceremonie is voor jou. Het is een prachtig ritueel waarin je gedragen wordt met liefdevolle verzorging, gehoord in jouw geboorte verhaal en verzorgd wordt met massage en helende kruiden. Samen eren en bezingen we jouw lichaam en danken haar voor het dragen van je kindje en sluiten haar met doeken.

Hoe we deze journey samen vorm geven

Ontmoeten en samenkomen

Deze journey is een gezamenlijke reis van 2 maanden, en is voor vrouwen die in de maand november en later hun kindje verwelkomen. Zo kunnen we samen met de andere zwangeren vrouwen de volledige journey volgen en de verschillende fases eren naar de geboorte toe.
Tijdens jouw zwangerschap zal ik een stukje met je mee lopen. Tijdens 4 workshop dagen verbinden we in zang, beweging en ritueel. Samen creëeren we een veilige bedding voor iedere vrouw om haar plek in te nemen en haar kracht te bezingen. Mijn rol als facilitator is om deze ruimte te bewaken, om je te zien in jouw eigenheid en te horen in jouw verlangen. Ik ben er niet om je te vertellen hoe je moet zingen of klinken, jouw stem is er namelijk al, al vanaf jouw begin. Ik ben er om je te herinneren aan haar kracht en helende werking. Samen geven we ruimte aan haar grootsheid. Stemwerk gaat om expressie en voelen, om de puurheid en kwetsbaarheid. ‘Zangervaring’ is niet nodig, jouw stem zingt en klinkt vanuit haar natuur.

Tijdens jouw zwangerschap

Komen we 4x samen voor een volledig verzorgde live dag met een groep van maximaal 8 andere zwangere vrouwen.

Via een online besloten groep (telegram) blijven we in contact met elkaar en zetten we de cirkel voort tussen de workshop dagen door.

Je kunt er voor kiezen om tijdens de journey ook voor 1-op-1 stemwerk te ontmoeten of zwangerschaps massage te ontvangen.

L

4 volledig verzorgde live dagen

L
waarvan op 1 dag de heerlijke omhulling van zwangerschapsmassage
L
een motherblessing
L
ruimte en ondersteuning om jouw geboorte lied te laten ontstaan
L
een verbindende live dag met je geboorte partner
L
voedende voice and movement practices
L
voedende voice and movement practices
L
geleide stemwerk meditaties
L
alle songteksten en opnames
L
een kraamrecepten bundel van postpartum maaltijden die Sephora bereidt.
L
een welkomspakket
L
je bent onderdeel van de My Birthing Voice cirkel (besloten telegram groep)
Na de geboorte

Komen Sephora en ik samen bij jou thuis op een dag die klopt voor jou in jouw nieuwe moederschap. We nemen de tijd om je kindje te verwelkomen met zang en babymassage en eren en danken je lichaam in een sluitingsceremonie. We laten deze dag met aandacht en zachtheid ontstaan en betrekken hierin de mensen die jij om je heen wilt hebben op deze speciale dag.

L
Welkoms-ritueel met zang en babymassage
L
Sluitingsceremonie om jouw lichaam te bedanken.
L
Eeuwig toegang tot de ‘Honoring the Mother’ workshops speciaal voor de My Birthing Voice mama’s
Locaties

De eerste twee workshop dagen worden gehouden in mijn praktijk ruimte in Hilversum.
De laatste twee bij Dana Centrum in Zeist.
Deze dagen worden volledig verzorgd met heerlijk eten en zullen van 10:00 tot uiterlijk 16:00 duren.

Wanneer je graag samenkomt voor een-op-een sessies, dan vinden deze plaats in Hilversum.

Het welkomsritueel en de sluitingsceremonie geven we bij jou thuis.

Workshop dagen

Workshop 1: zondag 8 september

Workshop 2: zondag 22 september

Workshop 3: zondag 13 oktober (Partner Sessie)

Workshop 4: zondag 27 oktober

Individuele stemwerk sessies en het Welkomsritueel en de Sluitingsceremonie, plannen we samen in op momenten die passend zijn voor jou.

The facilitators

Sephora Verhoek

Post partum doula
Zwangerschapsmassage
Sluitingsritueel
Kok
Instagram @deomhelzing

Elenne Klok

Holistisch Stemwerk
Muzikant en kunstenaar
Stembevrijder io
Docent

Woorden van andere vrouwen

"Dank je wel voor je openheid, oordeelloosheid
en kundigheid. Heel bijzonder hoe je dit doet, en tegelijk zo heerlijk in het hier en nu, geaard. Het heeft me zeker geholpen straks meer geopend mijn bevalling in te gaan."

-A

“Ze heeft de gave de gave vrouwen mee te nemen hun eigen stem te laten vinden en durven gebruiken. Ik kan jou en je kindje in je buik dit
echt van harte aanbevelen."

Saksia Schipper | Geboorte werker

"Elenne creëert met haar hele aanwezigheid een veilige bedding, waarin ik me volledig op mijn
gemak voelde om te ontdekken en gehoor te geven aan mijn stem.”

-S.

Inschrijven en investering

Inschrijven kan tot 16 augustus
De volledige journey prijs is 1399,-
De volledige journey met 1:1 stemwerk sessie 1549,-
De volledige journey met 1:1 stemwerk + extra zwangerschapsmassage 1629,-
Alle prijzen zijn inclusief btw. Je kunt in 3 termijnen betalen

Lieve vrouw,
Met liefde en aandacht heb ik deze journey laten ontstaan en ik voel mij vereerd om mijn medicijn met jou te mogen delen. Jouw stem is nodig in deze grootste transformatie naar moederschap, zij heeft oneindige waarde, voor jou, voor je kindje en voor ieder persoon die je raakt met jouw licht.
Mijn stem kan niet wachten om jouw stem te ontmoeten in al jouw waarheid, en om jou te mogen herinneren aan de Birthing Voice die aanwezig is in jou.