Mijn naam is Elenne Klok,

Ik ben medicijnvrouw, stembevrijder, muzikant en kunstenaar. Werkzaam tijdens transities van geboorte, postpartum, moederschap en andere vrouwzijn initiaties.
Ik ben mama van twee kinderen, mijn dochter die mij moeder maakte en mijn zoon die staand ter wereld kwam en mij meenam mijn lichaam in, de aarde op.

Het is mijn pad om ruimte te geven aan de stem van de vrouw, waar zij ook is op haar reis en hoe haar lichaam ook wenst te klinken

Ik geloof dat onze stem een portaal is naar onze innerlijke wijsheid, het diepere weten, je authentieke eigenheid en je creativiteit. Het is mijn verlangen dat de stem van de vrouw gevierd wordt, in leven en in baren, zij zijn een.

Mijn werkwijze komt voort uit mijn ervaring als zangcoach, afgestudeerd zangeres, werk als muziekdocent en mijn persoonlijke reis als moeder.

Ik ben continu dieper aan het zakken in de werking van de stem, haar verbindingen op emotioneel, fysiek en spiritueel vlak. En de vergeten vreugde en magie van de fysieke en innerlijke stem. Zij brengt ons terug bij de meest pure natuurlijke essentie van vrouw zijn, van samen vrouw zijn met onze voeten in de aarde.

Wanneer er vrijheid rond de stem is, dan kan een vrouw gaan bewegen vanuit haar hart, en spreken vanuit haar kern. Dan komen de stem, het hart en de baarmoeder samen, en vanuit daar bewegen en baren… er is niks dieper en krachtiger dan dat!

Het is mijn wens om samen het verhaal van de gesnoerde mond, te herschrijven

In mijn werk hoop ik bij te dragen en samen naar een tijd toe te bewegen waarin er geen angst is om verstoten, veroordeeld of afgewezen te worden. Waar alles er mag zijn, in vriendschappen, in werk, in relaties, rond zwangerschap, moederschap en geboorte.

Een tijd waarin vrouwen elkaar niet meer bekritiseren maar vieren.
Een tijd waar vrouwen niet de stem van het lichaam negeren maar eren.
Een tijd waarin vrouwen leven vanuit hun volheid en veelheid zonder inhouden, klein maken of aanpassen.

Want alles wat nodig is voor jou op jouw pad, is aanwezig in jou. En wanneer vrouwen elkaar eren, vieren en elkaar ontmoeten precies daar waar zij zijn, dan zijn zij samen een force, een gigantische force. Als een tidal wave die stroomt en iedereen met zich mee trekt haar beweging in. All rollend de aarde over en niks hetzelfde achterlatend.

De stem van de vrouw IS baringskracht en bewegingskracht, voor jou, voor jouw familielijn voor jou en voor de generaties na jou.

Zelf mocht ik twee keer ik door het portaal van geboorte en ik dank beide geboortes met de diepste eerbied en ontzag. Voor de prachtige kinderen die door mij heen op aarde mochten komen, voor de wijsheid in deze transities en voor wat mijn reis met hen in mij opende. Ik ben dankbaar voor mijn eerste zwangerschap als jonge vrouw, voor mijn jaren solo mama zijn en voor het samen verwelkomen en dragen van mijn tweede kindje met mijn geliefde nu. Mijn wens is ook echt dat elke zwangere mama zich gedragen en ondersteunt voelt in al haar eigenheid. En een circle van geborgenheid en veiligheid om zich heen voelt. Van haar partner of gekozen geboorte partner, van andere mama’s, van familie en geliefdes. Want hoe gedragen een mama haar zwangerschap, geboorte en kraamtijd heeft ervaren, werkt door in alle jaren moederschap daarna.

In mijn werk met vrouwen, hoor ik veel verhalen. En soms wordt een stuk getriggert in mij, want mijn lichaam draagt mijn verhaal. Hierin neem ik volledig mijn verantwoordelijkheid en blijf ik mijn stukken aankijken, door-voelen en doorwerken. Om helemaal aanwezig te kunnen blijven voor een ander.

”Om te luisteren en dienen met een leeg hoofd en een open hart.”
– Jan de Dreau

De stem is kostbaar en kwetsbaar

Voel je dat je met mij wilt samenwerken tijdens je zwangerschap of een andere transitie waar jij nu in beweegt… voel je welkom lieve vrouw.
Je kunt vrijblijvend contact met me opnemen, om verder te voelen en te delen waar je nu bent.
Met mijn stem verwelkom ik jou in al jouw waarheid en met dankbaarheid en eerbied geef ik ruimte aan jou.

Veel liefs,
Elenne

Je kunt me ook een berichtje sturen via Instagram @mybirthingvoice

Wil je met mij samenwerken voor je
Event, festival of retraite…

Dan faciliteer ik een workshop/muziekmoment met
 • Stembevrijding
 • Stem en geleide meditatie
 • Womb wisdom
 • Lichaamswerk
 • Helende samenzang
 • Soundhealing
 • En rituelen

In overleg met jou en samen voelend wat passend is

Mijn ervaring en
onderwijs

 • Traditional Postpartum training – Rebozo Closing by Nicola Goodall
 • ‘Ode an die Freude’ Jan Kortie. Stembevrijder in opleiding (2024/2025)
 • Pre- en Perinatale Psychology Journey van Tamara Schvitz

Als zangeres, kunstenaar en performer:

 • Bachelor Muziek, hoofdvak zang Conservatorium van Amsterdam.
 • Privé begeleiding in zang en piano
 • Performances Elenne May
 • 2 Albums en 2 Ep’s uitgebracht

Als muziek/zang docent:

 • Eerstegraads bevoegd muziek Docent
 • Leerlijn ontwikkeling middelbare muziek onderwijs, in Eng+NL.
 • Propedeuse in Muziek Therapie
 • Privé en groups coaching in zang/muzieklessen/songwriting