Blog 9: De kracht van je verlangen klinken

Een thema die mij de laatste tijd diep raakt en waarin ik herinnerd wordt aan mijn rol als vrouw en moeder is verlangen: het toestaan van mijn verlangen en hier naar te leven.
Dit verlangen is in mij, het is mijn ziel die spreekt en zij wil gehoord en geleefd worden. Als mens dragen we allemaal verlangen in ons. Zij staat tegenover gemis, ze zijn twee kanten en ze zijn verbonden. Want vaak komt een verlangen voort uit iets wat er niet was.
Het gemis dat we voelde als baby, als jong kind of als tiener die ontwikkelde en haar plek ging innemen. In dit gemis zit een pijnlijke plek die nog niet ontmoet is, die nog niet gezien is of gedragen voelt. En vanuit die pijn ontsaat een verlangen. Een verlangen naar ontmoet worden in wie je bent, naar gezien worden in jouw eigenheid en gedragen worden in jouw volheid.

Om expressie te geven aan je verlangen, om je ruimte in te kunnen nemen en jezelf te tonen precies zoals je bent, wat kan er dan veel gaan stromen. Wanneer we samen zingen tijdens een traject/sessie/workshop, dan komen deze verlangens samen. In het laten horen van je stem, laat jezelf zien in je eigenheid, je zegt:

DIT ben ik Dit is mijn WAARHEID En dit VERLANG ik voor mij en mijn kindje!

En in de cirkel wordt je ontmoet in jouw eigenheid en gedragen in jouw volheid. Je bent onderdeel van de cirkel waar iedere vrouw haar authentieke geluid brengt en de ruimte voller en rijker maakt met haar aanwezigheid.

Mijn naam is Elenne Klok.

Ik ben medicijnvrouw, holistic birthing voice practitioner, kunstenaar en muzikant. Werkzaam rond transities van geboorte, postpartum, moederschap en andere vrouwzijn initiaties.
Ik ben mama van twee kinderen, mijn dochter die mij moeder maakte en mijn zoon die staand ter wereld kwam en mij meenam mijn lichaam in, de aarde op.