Gedragen in doeken, omhuld, herinneren, thuis komen

Sluitings Ceremonie

voor het eren en sluiten van je post-partum tijd, je dragende jaren of een belangrijke fase

Op deze dag komen we bij jou thuis. Dit kan zijn na jullie 40-dagen postpartum tijd, maar het kan ook maanden later zijn. Wanneer jij voelt dat je de tijd van dragen en baren wilt afsluiten.
We verwelkomen je kindje met babymassage en zang. We geven aandacht aan het lichaampje dat een reis heeft afgelegd en brengen herinneringen terug van uit de baarmoeder met de klanken die we brengen.
Een sluitings ceremonie is voor jou. Het wordt ook wel ‘Closing of the Bones’ genoemd. In meerdere culturen is dit een oud ritueel waarbij je een bijzondere tijd sluit en het nieuwe verwelkomd. Een sluitings ceremonie is voor jou. Het is een diepe persoonlijke reis waarin je gedragen wordt met liefdevolle verzorging, gehoord in jouw geboorte verhaal en verzorgd met massage en kruiden. Samen eren en bezingen we jouw lichaam en danken haar voor het dragen van jouw kindje.
Dit is een moment waarin we de vrouwen die om jou heen staan kunnen verwelkomen om jou te dragen. Een moment om ruimte te geven aan oude wijsheden, rituelen en heling in je vrouwenlijn. 

Naast dat dit ritueel spiritueel en emotioneel heel veel kan doen, heeft het ook een hele fijne fysieke werking. Met de doeken sluiten we de botten nadat ze ruimte hebben gemaakt voor je kindje. We helpen ze weer terug te komen zodat je weer op krachten komt, zodat je bloed weer kan stromen, je organen weer terug zakken en je weer thuis kunt komen in je lichaam.

Wat is een sluitings ceremonie?

Een sluitings ceremonie wordt ook wel een “Closing of the bones” genoemd. Het is een ritueel wat vroeger werd gedaan om een overleden iemand te eren en verzorgen. In veel delen van Zuid Amerika is het een ritueel voor vrouwen na de geboorte van hun kindje. Tijdens hun postpartum tijd of jaren daarna, dat is aan de vrouw zelf. Een ritueel waarin je verzorgd verzorgd wordt, gemasseerd en je pelvis met doeken gesloten wordt na het openen en baren van nieuw leven.

Het sluitingsritueel komt in Nederland steeds meer voor. Iets prachtigs want hoe bijzonder is het om een periode bewust te sluiten en een nieuwe fase in te gaan.

Het eren en danken van je lichaam voor het dragen van je kindje is zo betekenisvol. Je laat je lichaam dragen en verzorgen door vrouwen terwijl ze je schoonheid bezingen. Je rust in het donker zoals je kindje ruste in het donker en met het uitpakken, open je weer vanuit een viering van wat was en het nieuwe wat verwelkomd wordt.

Het sluitingsritueel komt niet van hier, maar wat is het hier ook nodig.

Jouw ceremonie is persoonlijk, kostbaar en heilig

Hoe jouw ceremonie eruit ziet is volledig in afstemming met jou en jouw intentie voor de sluiting. Het kan zijn dat je de sluiting wil delen met de vrouwen uit jouw omgeving of met je partner, of voel je dat je kinderen een rol mogen hebben in de sluiting van jouw lichaam.
In de voorbereidingen zal ik je vragen naar welke plek in je huis klopenend voelt en wat belangrijk voor je is geweest en meegenomen mag worden in jouw ceremonie. Elk onderdeel zal met liefde en aandacht vorm krijgen volledig invoelend op jouw.

Rituelen die passend zouden kunnen zijn:
– Landing met meditatie
– Welkoms ritueel voor je kindje met massage en zingen
– Jou horen in je geboorte reis
– Yoni Stomen
– Bad afspoel ritueel
– Meerhanden massage
– Sluiten met de rebozo doeken
– Uitwikkelen
– Een maaltijd delen

Woorden van andere vrouwen

"Dank je wel voor je openheid, oordeelloosheid
en kundigheid. Heel bijzonder hoe je dit doet, en tegelijk zo heerlijk in het hier en nu, geaard. Het heeft me zeker geholpen straks meer geopend mijn bevalling in te gaan."

-A

“Ze heeft de gave de gave vrouwen mee te nemen hun eigen stem te laten vinden en durven gebruiken. Ik kan jou en je kindje in je buik dit
echt van harte aanbevelen."

Saksia Schipper | Geboorte werker

"Elenne creëert met haar hele aanwezigheid een veilige bedding, waarin ik me volledig op mijn
gemak voelde om te ontdekken en gehoor te geven aan mijn stem.”

-S.

In al jouw veelheid, luidheid, zachtheid of welk label je ook te horen hebt gekregen,
klink jij kloppend.
Welkom aan jouw stem, precies waar je nu bent en met wat er nu is.

Voel je welkom om contact op te nemen, dan plannen we samen een intake gesprek in. Hierin kun je voelen en delen wat jouw verlangens zijn.
Ik hoor je graag lieve vrouw.