Ruimte voor jouw stem in al haar waarheid

Workshop tijdens jouw zwangerschap

Voor wie zijn de stemwerk workshops?

Het kan zijn dat het verlangen naar vrij spreken en klinken komt bij het dragen van je kindje, of dat dit in een andere fase naar boven komt in jou. Maar wanneer dit verlangen er is en je voelt dat jouw stem klinken wil, voel je welkom.

Ik verwelkom je naar een plek waar je mag komen om je stem te ontmoeten in vrijheid, in veiligheid. Waar je door de diepe werking van jouw stem bij jouw waarheid komt, en jou innerlijke kracht opflamt door haar helende vibraties.

Je stem laat alle gebieden in jou met elkaar spreken en verbinden, zij werkt als een spiegel die jou dieper laat zakken in je lijf en je uitnodigt om jouw diepste zijn te omarmen. Zij mag alle zachtheid ontvangen; om gevoeld te worden, om gehoord te worden en om de ruimte die er is voor jou, in te nemen.

Een warm welkom voor jou en jouw kostbare stem!

Waarom je stem onderdeel is van
zwangerschap en baren

Stem

De stem en het bekken zijn verbonden met elkaar door diepe lagen van weefsel, zenuwen, familie verhalen en opgeslagen ervaringen. Ruimte en toestemming geven aan de stem, brengt ontspanning en vrijheid in het bekken. De stem is fysiek, emotioneel en spiritueel verbonden met het bekken en haar krachtige vermogen om zich te openen voor een baring.

Vrijheid rond de stem, en je veilig voelen bij geluid maken, is helpend tijdens een geboorte. Al het geluid wat komt vanuit release/ontspanning/loslaten, maakt dat het lichaam kan openen. Zingen, nurrieen of brullen, wat het lichaam ook aangeeft, zij laat oxytocine stomen en laat het lichaam van binnenuit ontspannen om te baren in vrijheid.

HArt

Je stem ligt geworteld in jouw hart, daar waar jouw waarheid en herinneringen liggen. Werken met onze stem brengt vreugde, verbinding, ontspanning van binnen uit, en laat warme golven van liefde, en vrijheid stromen.
Wanneer je je waarheid in vrijheid omarmt, ontspannen je lijf, je keel en je bekkenbodem. Expressie en ruimte geven aan het hart, is je eigen ziel omarmen, het is je ruimte innemen als mens, als vrouw en als moeder.
Het ritme van jouw hart en de trillingen van jouw stem zijn de eerste herinneringen van jouw kindje. Zij vormen samen de brug van de binnen wereld van jouw baarmoeder naar de buiten wereld.

Baarmoeder

Je bekken waar jouw wijze baarmoeder in rust en zij die leven draagt, je hart waar jouw dromen branden en jouw liefde stroomt, en je stem die jouw waarheid en wijsheid uit in klank en spreken;
Zij mogen alle zachtheid ontvangen, om gevoeld te worden, om gevoed te worden, om te klinken in vrijheid! Om te landen in het lichaam, in waarheid en vertrouwen.

Alle elementen die nodig zijn om jouw kindje te baren, zijn aanwezig in jou.
De stem, het hart en het bekken zijn één, en in de diepe meest bijzondere transformatie van geboorte, alle drie nodig om te baren in vrijheid en verbinding.

Rauw, wild, luid, hummend,
precies zoals jouw lichaam dat voelt.

JIJ bezit alle elementen die nodig zijn om je baby te baren. Het gevoel hebben dat je stem ertoe doet tijdens je kostbare en heilige geboorte, is zo’n belangrijk en essentieel onderdeel van je geboorte-ervaring.

Tijdens jouw geboortereis ben je in diepe en wilde zin verbonden met de aarde en haar grote kracht. En al het geluid dat zonder spanning vrijkomt, helpt je om te openen en je baby te baren.

Er zijn geluiden die de baarmoeder activeren. Wanneer je vanuit je womb space klinkt, kun je de resonance van deze krachtige plek voelen en de rijke diepte van je eigen centrum ervaren. Geluid creëert leven, en het leven is geboren vanuit geluid. Ze horen bij elkaar! Wanneer we verbinden met de baarmoeder en geluid maken vanuit haar, de plek waar al het leven ontstaat, pas dan kunnen we echt binnengaan in deze poort, haar ontspannen in veiligheid en haar diepte omvatten. Door alle indigenous elders wordt gezegd dat de baarmoeder meer intelligentie heeft dan het brein… Zij weet, zij voelt en zij spreekt. Haar laten spreken en verwelkomen in alle beslissingen en emoties tijdens ons pad maakt dat we voorbij alle conditionering, systemen en verwachtingen kunnen. Dat we bij onze eigen authentieke zelf komen, laagje voor laagje. En kunnen zakken in het lichaam vol vertrouwen om ons over te kunnen geven aan dat wat zij zo goed kan… baren jouw kinderen, projecten of jouw kunst.
Wil je weten hoe verbinden met je baarmoeder voelt voor jou?
Voel je een verlangen naar jouw stem horen in vrijheid? Wil je haar kracht en wijsheid voelen nu je een kindje draagt? En voelen hoe je stem je helpt om te openen?

Voel je welkom om contact op te nemen. Ik hou je graag op de hoogte van nieuwe workshop data.

Woorden van andere vrouwen

"Dank je wel voor je openheid, oordeelloosheid
en kundigheid. Heel bijzonder hoe je dit doet, en tegelijk zo heerlijk in het hier en nu, geaard. Het heeft me zeker geholpen straks meer geopend mijn bevalling in te gaan."

-A

“Ze heeft de gave de gave vrouwen mee te nemen hun eigen stem te laten vinden en durven gebruiken. Ik kan jou en je kindje in je buik dit
echt van harte aanbevelen."

Saksia Schipper | Geboorte werker

"Elenne creëert met haar hele aanwezigheid een veilige bedding, waarin ik me volledig op mijn
gemak voelde om te ontdekken en gehoor te geven aan mijn stem.”

-S.